Hem > Om oss > Sponsring > En Svensk Klassiker > Johan Olsson

Johan Olsson på Vätternrundan

Från elitskidåkare till klassiker-fantast

När Johan Olsson la skidkarriären på hyllan 2017 börjades en ny resa, att göra sin första svenska klassiker. Med hjälp av Santander Consumer Banks sponsorskap kunde han förvandla idén till verklighet.

– Jag hade alltid velat göra vissa moment i klassikern, till exempel Lidingöloppet. Men med min elitsatsning var det inte möjligt. När jag sedan la karriären åt sidan fanns det inga ursäkter, jag skulle göra hela klassikern. Det var fantastiskt och emellertid väldigt nervöst, säger Johan Olsson, skidlegend.

  • Namn: Johan Olsson
  • Ålder: 38 år
  • Yrke: Föreläsare och egenföretagare
  • Klassikerns jobbigaste: Vättern för att det var så långt, Vansbro för att jag är en ovan simmare, Vasaloppet för att jag låg i influensan en vecka tidigare. Lidingöloppet var det som var minst smärtsamt.

Efter ett år av träning, häftiga upplevelser och många erfarenheter rikare kan den före detta skidkungen med både OS- och VM-medaljer i bagaget skriva upp En Svensk Klassiker på sin meritlista.

– Det som är härligt med klassikern är att det finns så mycket kunskap att ta del utav. Dessutom är alla så glada, jämfört med elitidrotten där man bara jagar resultat. Då är man inte glad om man inte vinner. Här är vinsten genomförandet! Klassikern var ett väldigt roligt (och lite jobbigt) år! avslutar Johan.

Johans klassiker-resultat

Vätternrundan: 7:37:00 (30 mil)

Vansbrosimningen: 00:53:39 (3 km)

Lidingöloppet: 1:48:59 (30km)

Vasaloppet: 4:47:45 (90 km)

Johans bästa klassiker-tips

  1. 1. Dela upp alla lopp i etapper.
  2. 2. Lägg upp en strategi för energiintaget under loppen.
  3. 3. Ha kul! Och njut av folkfesten, naturen och idrottsglädjen.