Hem > Om oss > Tips, råd & guider > Därför bör du använda kreditkort när du handlar på nätet

/Global/Om%20oss/Nyheter/GettyImages-713778633.jpg

Därför bör du använda kreditkort när du handlar på nätet

11 NOVEMBER 2018
Det finns mycket du kan göra för att känna dig trygg på nätet. Att använda ett kreditkort kan ge dig mer säkerhet för dina betalningar.

Är du en av dem som föredrar att dina pengar dras direkt när du handlar, och helst inte spenderar pengar du inte har? Vi har ett tips till dig! Ett kreditkort kan ge dig mer trygghet, speciellt när du handlar på nätet.

Skillnad på bankkort och kreditkort

När du betalar med bankkort dras pengarna direkt från kontot som kortet hör till. Kreditkort är ett kort där du betalar på kredit vilket innebär att du lånar pengarna från banken/kreditgivaren. Santander Consumer Banks Mitt kort+ har upp till 60 dagar räntefritt på alla köp både i Sverige och utomlands.

Om ditt bankkort skulle hamna i fel händer är det väldigt enkelt för den skyldige att föra över pengar till sitt egna kort. Men med ett kreditkort är det bankens pengar som försvinner. Skulle du upptäcka ett köp du inte känner igen, så kontaktar du kundservice innan du betalar fakturan. Dem hjälper dig även att spärra ditt kort om det har hamnat i fel händer.

Är du redo för ett kreditkort?

Här kan du ansöka

Upp till 60 dagar räntefritt

Tricket för att undgå onödiga kreditkortsavgifter är att betala räkningen i tid – och då förstås hela fakturan. Då behöver du aldrig använda pengar du inte har.

Så länge som din betalningshistorik endast består av varuinköp och inga kontantuttag, är kortet räntefritt i upp till 60 dagar.

Med Mitt kort+ får du dessutom tillbaka pengar när du handlar! Om du ansluter ditt kort till vårt återbäringsprogram får du upp till 25 % återbäring i över 200 webbutiker. Du slipper även valutaväxlingspåslag när du handlar med kortet utomlands, och – vi bjuder på årsavgiften första året.

Sammanfattning:

  • Med ett kreditkort riskerar du inte dina egna pengar om kortet försvinner
  • Handla räntefritt i upp till 60 dagar
  • Få återbäring på dina köp
  • Betala räkningen i tid och slipp onödiga kostnader

Prisexempel:

Vid en använd kredit på 10 000 kronor beräknat med en återbetalningstid på 12 månader, 30 dagar räntefritt, ränta f.n. 14,95 % och årsavgift 195 kr blir det totala beloppet att betala 10 903 kr. Detta ger en genomsnittlig månadskostnad om 909 kr. Effektiv ränta 17,55 % (november 2018).


LÄS ÄVEN:

5 myter om kreditkort

Vi reder ut vad som verkligen gäller