Hem > Kundservice > Juridik och säkerhet

För din säkerhet

Spärra ditt kort

Om du förlorar ditt kort eller misstänker att någon kommit över dina kortuppgifter behöver du spärra ditt kort omgående. Välj ett alternativ:

• Logga in på internetbanken, klicka på det konto som kortet är kopplat till och följ instruktionerna

• Ring vårt kortspärrnummer 08-559 511 20, alla dagar dygnet runt

 

Skydda din personliga information

• Om du blir kontaktad, lämna aldrig ut personliga uppgifter via e-post, telefon, sms, på Facebook eller på annat sätt, även om personen ifråga påstår sig vara från banken, polisen, eller en god vän.

•  Santander Consumer Bank efterfrågar aldrig kortnummer, PIN-kod eller lösenord.

• I de fall där du kontaktar, kan vi be om vissa uppgifter för att kunna hjälpa dig med personliga ärenden.

• Om du vill mejla oss en fråga som innehåller personliga uppgifter behöver du vara inloggad på internetbanken för att skicka ett meddelande till oss.

• Du har ansvaret att skydda din dator med virusskydd och brandvägg.

• Använd alltid program och utrustning från pålitliga leverantörer.

• När du är inloggad och gör dina bankärenden, kontrollera att du verkligen är på https://internetbank.santanderconsumer.se/ eller https://sparkonto.santanderconsumer.se/.
Logga ut och stäng webbläsaren när du är färdig med dina ärenden.

Skydd av personuppgifter

Våra säkerhetsrutiner säkerställer att den information vi har om dig förblir oåtkomlig för obehöriga. Vi skyddar alltid dina personuppgifter och arbetar kontinuerligt med att förutse risker och förbättra säkerheten och tryggheten i våra internettjänster.

Säker anslutning

Att använda internet för bankärenden och för att handla är både enkelt, smidigt och går snabbt. Men det är också viktigt att vara medveten om att det kan finnas risker med att lämna ut personliga uppgifter och göra ärenden på nätet.

Innan du lämnar personuppgifter eller annan information på nätet, kontrollera att anslutningen är säker och krypterad. Det kan man se på flera sätt, till exempel att det finns ett hänglås i det nedre högra hörnet på din datorskärm eller att webbadressen börjar på https.

Ett låst hänglås indikerar att den aktuella webbplatsen har en krypterad anslutning. Du kan klicka på hänglåset för att kontrollera äktheten i certifikatet. Lämna bara ifrån dig personuppgifter om din webbläsare visar att det är en krypterad anslutning. Om hänglås saknas eller är öppet, saknas kryptering.

Om du är medveten om hur du ska hantera lösenord, post och e-post samt vet hur du skyddar dina personliga uppgifter, din dator, surfplatta och mobil har du en bra grund i säker informationshantering.